Sunday, February 28, 2010

peragut, perompak, pencuri masa kini!

huwaaaaaaa, dah lama tak update..fuh2, halau habuk..mari saya ubatkan kerinduan kamu semua dengan entry ini...cerita ini dah lama dah tapi baru je teringat 10minit yang lalu...hihihi..saya tak pernah lah alami kejadian diragut, dirompak, dicuri or yang sewaktu dengannya..mudah-mudahan dijauh kan(amin)..makcik saya pernah lah alami kejadian diragut ini, so dia lah yang cerita...

mula-mula makcik saya tengah membasuh baju di luar rumah..basuh punya basuh dengan suka hati lalu ada one motocycle datang ke rumah...mereka berdua, seorang stay di motor and another one datang menghampiri makcik saya..seorang ini bertanya kepada makcik saya, "makcik mana rumah zakaria(erk, tak ingat nama apa)?".maka makcik saya ini bersangka baik lah kan, dia pun jawab lah, "dekat sini tak ada orang nama zakaria dik".then orang itu menghampiri makcik saya dengan lebih dekat macam pura-pura tak dengar and nak cakap dengan lebih sopan..tiba-tiba dia snatch makcik saya punya rantai yang dipakai..terus mereka melarikan diri menaiki motor tersebut..

makcik saya kata situation itu terjadi sekali imbas, in few seconds sahaja...jerit pun tak ada orang dengar..gila punya perompak, ntah pape je..jahat!zaman sekarang peragut, pencuri or perompak ada macam-macam techniques untuk berbuat kerja terkutuk itu..scary!so semua be careful k..

Wednesday, February 24, 2010

untuk yang tersayang!

muka tuan blog wajib ada
(itu yang tersayang)

kali ni kita buat entry loving2 gitu...boleh dikira guna calculator berapa banyak entry emo.so now kita happy-happy banyak.my part in assignment IP almost nak done..hoooray!(tapi tak boleh suka sangat sebab saya pun tak sure betul tak saya buat)...nanti dah boleh delete di TO DO LIST di sebelah...hahahhaha*gelak puas*..hari ini besday roomate saya cik penyu a.k.a coursemate a.k.a college mate a.ka princess ain*pendek kata saya bersama dengan dia lah sentiasa*..ecececeece, loving kan i.mari kita nyanyi lagu sikit sempena hari kelahiran si dia ini..

Pengumuman-pengumuman,
Siapa yang mau bantu,
Tolong aku kasihani aku,
Tolong carikan diriku kekasih hatiku,
Siapa yang mau....(eh silap lagu)

maaf ye honey, supposely kita dapat pergi masuk berseronok di 'pahang' but pukul 12 dah tutup..cik cerimanis sila aturkan next trip ke sana ye!saya dengan ini berharap semoga cik ain gembira selalu dengan abang ucuk cayang nya..he..HAPPY 22 BIRTHDAY!!!!..weeehooooo..saya belajar benda baru dengan YM, seronok sangat..baru ku tahu kita boleh buat conference*sorry jakun*..teruja gila!

diculik oleh pengganas bersiri
(yana paling happy)

tempat rahsia
(sayang tak dapat berpicnic di PAHANG..huhu)

after 2hours
(finally dapat makan)

Monday, February 22, 2010

homework yang bertaburan!

muka budak naif
( mahu jadi seperti ini)

ohoiiiiiiiihoi*menjerit seperti tarzan*...hahahhahaha...satu fakta tentang saya, saya bukan orang yang boleh focus one thing in a very looooooooooooong time....hasilnya assignment tidak terusik walau sedikit dan secubit pun..good nurul good, keep up the GOOD work*harus di caps lock agar terang mata memandang*.saya janji after this post saya akan cabut connection untuk internet...cewah hati tegar gila..tapi hanya untuk hari ini sahaja, esok pasti ada di muka buka!harus wajib...mahu mencari ketenangan seperti gambar rajah di atas..maybe dengan memakan fries di tengah malam dapat membantu pemikiran saya supaya menjadi lebih pandai dan rajin..*thinking*

Saturday, February 20, 2010

menjual aiskrim malaysia!

siapa mahu beli, jual2!aiskrim malaysia tu yang aiskrim sepuluh sen waktu kecil-kecil dahulu.ingat tak?ala yang dalam plastic panjang tu.bukan nak jual online ye, tajuk entry je.he.emak saya buat icecream tu untuk jual di hari keluarga bank beliau.so sebagai anak yang baik lagi sopan santun saya pun membantu la emak.ada enam jenis aiskrim kesemuanya, milo, sarsi, orange, asam boi, ribena dan jagung tapi sorry gambar aiskrim tak ada*malas nak snap*.yang ada cuma gambar bersuka ria di hari keluarga tu je.itu pun yang banyak hanya muka saya yang comel ini.miahahahahhhaahha.tujuan sebenar entry ini adalah untuk menunjukkan yang saya sibuk maka tidak boleh membuat assignment yang melambak dan tertunggak itu*alasan kukuh*.

memanah seperti hebat
(jangan suruh saya memburu di hutan, gagal)

menggigil tangan nak memanah, chaiyok akak!
(acara ini tidak dikenakan bayaran)

kanak-kanak sangat lucu
(nasib baik mereka kanak-kanak)

yanag pakai baju pink penuh itu bukan stacy
(stacy sedang menari penuh khusyuk)

aizat nampak kecil
(owh dia memang sudah kecil pun, jelous sangat)

ada satu je gambar saya, tak adil!kenapa tak terupload semua*sigh*penat menunggu.tak menagapa lah nanti nanti if ada masa saya upload lagi.macam rajin pula kan.hahahahahhahaha.owh stacy and aizat adalah artis jemputan di hari keluarga tersebut.kecik-kecik belaka semuanya, bak kata seorang mak cik itu"alahai kecik je rupanya, berganda-ganda badan aku".nasib sempat rakam kata-kata mak cik itu.mak cik lucu!

Thursday, February 18, 2010

mengidam sebuah kasut pink!

sebuah kasut bercolour pink adalah target saya seterusnya.he.jaket merah tak dapat tapi cardigan merah yang saya dapat but still saya tidak akan melupakan perihal jaket itu.either red or black*ini harapan yang menggunung*.okay now dah ada aim baru, pink shoes ala-ala converse tu yang with tali macam zaman sekolah*ini pula dinamakan keinginan yang memuncak*.tunggu saya wahai kasut dan jaket, akan ku beli jua diri mu nanti.nanti dalam erti kata lain ialah lama lagi.lama yang macam sangat lama, sangat sangat.

makhluk yang mengidam
(plastik di tangan bukan milik ku, pinjam jua)

Tuesday, February 16, 2010

cerita ini sedih!

baru lepas tengok the biggest loser asia.sangat sedih, memang sedih.my favourite contestant dah di voted out*dia amat cute*.gila sangat sedih, menagis sebentar.memang dah agak dah dia akan keluar tapi saya amat sangat tak puas hati, kejam gila mereka sebab undi dia keluar.okay faham lah yang mereka tak akan undi keluar sesiapa sahaja dari former b team.unfortunately he is from r team, therefore he must go walaupun dia deserve dan memerlukan untuk berada dalam game itu lebih lama berbanding the girl.*ceh b team all the way konon*.hoping for the only r team to win the title kali ini.serius rasa dunia ini kejam!saya juga mahu kuruskan badan(bersemangat).

Sunday, February 14, 2010

sedang ingin berchenta!

aku sedang ingin bercinta kerana,
mungkin ada kamu di sini,
aku ingin,
aku sedang ingin....(ulang sampai puas hati~lalalalaala~)

cik nurul sedang bersenang-lenang di rumah terchenta.alangkah bahagia nya.tapi hati saya mahu pulang ke melaka!nak balik kampung nak balik*guling-guling*.sayangnya makcik semua ada di sini, so no one ada di melaka.aiyayaya!owh chenta hati, maaf dating kita terpaksa ditunda lagi.harap-harap kamu masih ingat lagi rupa kekasih mu ini yang cantik jelita kalau masuk miss world confirm jadi orang pertama tersingkir.wuuhuuu.mood adalah jiwa bunga malam ini.

Friday, February 12, 2010

lelaki kacak dianiaya!

tadi saya tgok one drama ni, tertarik nak tengok sebab ada lelaki kacak berlakon*bahagia*.so saya pun continue lah tengok drama itu.tiba-tiba dah boleh agak ending cerita itu even baru tengok satu episod.tiba-tiba juga saya rasa annoying dengan heroin cerita itu.hoh.hoh.hoh.hoh.begini sinopsis nya, ada one heroin and dua heroes(mesti semua dah boleh agak apa akan jadi kan).the heroin ini penyanyi terkenal dan dia buta sebab terlibat dalam one accident ni tapi waktu saya tengok tak ada pun flashback pasal accident tu.kira-kiranya one hero ni rasa bersalah sebab dia boleh dikatakan punca kemalangan itu berlaku.

walaubagaimanapun dia memang dah mencintai heroin ini sudah lama lagi sebelum heroin itu buta.hero pertama ini juga artis tapi tak dapat dikenal pasti jenis seni apa kah dia ceburi.one day dia propose to the heroin, then heroin nangis2 sebab dia kata hero pertama cuma ada perasaan bersalah je kat dia.nangis2, lepas itu the hero pertama explain la yang dia memang dah minat lama dekat heroin itu and dia akan tunggu heroin itu.keesokkan harinya or dua tiga hari ke(saya pun tak tahu) the heroin hilang.entah macam mana the heroin tiba kat satu restoran kat kampung milik hero kedua.so hero kedua memang kenal heroin sebab kononnya heroin adalah penyanyi terkenal, so mereka (2nd hero and pekerja2nya) tak sampai hati nak halau heroin.

so heroin pun tinggal lah di situ sebab dia nak lari daripada hero pertama.hero pertama amat sangat risau akan heroin tapi heroin tak cakap pun dia dekat mana.yelah kan mereka dah lama berkawan.so yang membuatkan saya rasa terganggu dengan heroin nya ialah, saya tahu dia buta so memang kasihan lah kan tapi kalau dah tahu ada kekurangan jangan lah buat muka macam hopeless nak mati and macam nak kan perhatian si hero kedua*okay saya memang kejam*.tak nak makan lah, senyap je.bila yang pekerja perempuan tanya macam tak nak cakap tapi bila hero kedua tanya bukan main suka kan.eeeee.

tiba-tiba saya rasa heroin seorang yang gatal*okay salah, dia cuma tak cukp kasih sayang*.kasihan dengan hero pertama juga.maybe if tukar heroin lain saya akan suka.hahahahahaah.saya jahat saya tahu.miahahahahaahhaa*gelak besar*.

Thursday, February 11, 2010

nak strepsils satu!

ahli bowling 2nd college
(captured by cik millow)

order-order, saya sudah sakit tekak.tapi tidak mengapa, berbaloi-baloi sebab team bowling kolej saya menang second place in acara bergroup.so congrats to them.plus roomate saya merangkap sifu pertama saya dapat anugerah best player.hoye2!love2 u.oleh kerana terlampau ghairah bersorak bagai nak gila maka suara ku telah out of tune*sudah tak boleh karok*huwaaaaaaaaaa!mana boleh tahan dengar sorakan dari sebalah sana kan, harus wajib kami lawan balik.boleh tak saya cakap saya ada mood for chinnese new year?alasan untuk tidak buat kerja(tiba-tiba tukar topic).lama dah tak jumpa dr H*mati lah i*.ceh, abaikan sya.cerita bercampur-campur.weng-weng!

Wednesday, February 10, 2010

syukur alhamdulillah, keluarga kami mencipta sejarah!

ini bukan iklan bioaura ye.no-no.tapi sila baca tajuk entry kali ini dengan nada iklan itu.he.pertama-tama saya bersyukur ke hadrat ilahi kerana telah mempermudahkan urusan sya hari ini.rezeki tuhan tentu kan.even kami tak menang apa-apa untuk kolej but saya bangga dengan pencapaian kami.hoye2.tahniah semua yang main semalam for single and double in bowling.still saya berbangga dengan diri sendiri kerana telah memecahkan rekod dahulu dari 129 jatuhan pin menjadi 131.clap-clap!*ceh naik dua pun nak kecoh, orang lain punya high score 200 lor*hahahahaha.malu sebentar.

terima kasih kepada sifu-sifu bowling yang tidak henti-henti memberi tunjuk ajar kepada hamba pacal yang hina ini*ecececece, ayat bunga sikit*.kepada mak yang menyokong dari jauh, serius comel gila mesej mak bagi.miahahahahahaa.mak2.not forgetten, my dearest supporters yang tidak jemu-jemu menyokong setiap dari kami sampai terpaksa membahagikan diri untuk berlaku adil kepada setiap pemain.you all melebihi rock!selamat maju jaya untuk group yang bertanding malam nanti, saya yakin u can do it*barisan sifu-sifu saya yang main*.saya akan menjadi pom-pom girl yang terbaik pernah kamu jumpa.sila suka saya!

Tuesday, February 9, 2010

antara dia dan kamu!

hoh susah la nak pilih.dua-dua penting.nak jaga hati orang bukannya mudah.dah janji nak kuar dating dengan sesorang ini sejak sebulan yang lalu da tiba-tiba orang kedua muncul dah berjanji mahu berjumpa esok.saya terus setuju denagan pelawaan orang kedua.alamak!sama hari dengan orang pertama.how?saya dah bagi alasan kepada orandg kedua selepas itu namun jawapannya tidak memberangsangkan.lagipun ramai orang akan marah if saya tidak jadi berjumpa dengan orang kedua.shittol di situ.my bad!

Monday, February 8, 2010

bagai katak di dalam kasut!

hidup saya sekarang tidak ubah like seekor katak di dalam kasut*sekarang katak tak tinggal dalam tempurung, up sikit*.maksud peribahasa saya ini adalah, hidup diselubungi kerja yang bertimbun tidah ubah seperti hidup di dalam kasut.maka kesimplunnya saya seekor katak!(erk?)peribahasa yang tidak sesuai di guna pakai dalam majlis formal.esok kita cuba guna peribahasa lain pula.ada lagi satu pengumuman, persatuan badminton separa matang telah mula bergerak sejak ahad lalu.syabas kepada ahli-ahli nya yang produktif.bagus-bagus, clap secara laju kepada diri sendiri.miahahahahahahaha.

Sunday, February 7, 2010

super junior nak datang jumpa saya!

ngeh3.saja je buat suspen semua.tak ada makna nya mereka nak datang jumpa saya, kan saya dah tolak lamaran mereka.*eh bukan-bukan*.mereka nak datang menghiburkan hati kipas-susah-mati mereka di Malaysia this upcoming 20 March, stadium putra bukit jalil,7pm.so siapa dah beli tiket mereka?sila belanja saya sekarang, saya pun mahu jua.huwaaaaaaaaaa.cinta ku dihalang oleh kekurangan duit di wallet mahu pun bank.

sebenarnya entri ini adalah bertujuan untuk mengutip dana untuk saya, cik nurul comel bagi merealisasikan impian melihat persembahan mereka.sekali baca rm10.lelong-lelong!hahahaha*tipu-tipu*.saya bukan lah fan ketat mereka(apakah?) tapi saya tahu juga lah several lagu mereka like sorry-sorry, supergirl, u dan banyak lagi( itu saja lagu yang tahu).he.well kepada sesiapa yang tak kenal mereka, anda rugi sebab mereka adalah super cute*i like, meowww*.eh, bukan.super talented plus cute, handsome, tinggi dan bakal calon menantu mak and ayah.miahahahahah.super junior ini adalah group from korea consist of 13 orang.background or history this group boleh dicari sendiri di internet*dasar pemalas*.

kakak saya cakap, mereka telah dilatih sehebat-hebatnya and based on my observation mereka ni bila buat performance akan bagi 100% their effort.itu in my opininion lah after lihat video-video performance mereka di you tube.hahahhaaha.maka that's why lah saya berkeinginan(ingin tapi tak ada duit buat apa) nak menonton mereka, ini merupakan peluang keemasan nak watch them live except kalau mereka cancel the performance la.okay la just nak bagitahu kepada sesiapa yang interested, their tickets sedang hot selling, now tinggal yang rm458 je and yang for VIP.ada ke yang nak menyamar jadi VIP?hhihihihi.*gelak jahat*

video
hasil carian di you tube
(tak ingat pun nama-nama mereka..he)

Saturday, February 6, 2010

mudah sangat!

ke sini sna jom bergembira..mudah saja..lalallalalla..iklan sebentar...sy rsa sy can easily get bored..contohnya bila main game sya akn excited at the beginning..then bila dah agak lma n dah agak pro kononnya sya akn melupakan game itu automatically...bosan lah kan sebab kita dah tahu dah selok belok game tue so dia dah x fun lagi untuk dimain..tapi after take a break a while daripada main game itu, sya akan start balik and start liking the game back..gila kan, dah buang ambil balik...bak kata pepatah 'ugly elbow'...*entah boleh pakai ke tidak entah perumpaan itu*..hahahhaha..

the way sya tersuka balik kat the game pun mcm kelakar..seperti tertekan button for the game ke, maksudnya secara xsengaja la..this cycle will continue sampai la dah menang or dah xtertekan any button or secara tiba2 the game dissapear or sewaktu dengannye..merepek apa lah kan di malam hari ni..act tengah buat assgnment, suddenly terclick game farmville kat facebook(sejenis permainan perladangan if ada sesiapa xtahu)..game ni sya dah tinggal quite lma gak sebab amat lah bosan asyik doing perkara yang sma over n over lagi...however it is, sya dah engage balik dengan nya..bosan2 tapi main jugak*cakap x serupa bikin tol*..he..peace!cik serabut ayam sya copy pic kamu..jgn marah, ampun2...

nak main badminton*rindu*
(semua gmbar copy cat dr sini)

barisan pemain handalan
(terperanjat ke ape ntah)

game ini tidak bosan..stress free
(everytime main akan gelak x ingat dunia)

Friday, February 5, 2010

cubaan 1 2 3!

mampu kah sya nak siapkan assignment by dis week...macam mna nk start if asyik main je..haish la cik nurul, naughty girl naughty girl..*sigh*...mengeluh je tahu...apa pun xboleh!okay la...sya dah nak mula ni, tapi before itu haruslah mengupdatekan diri dengan berfacebook*wajib*..miahahahahha...see main lagi...weeehooo!

Thursday, February 4, 2010

air oh air!

tajuk ari ini ialah air or in english we called it as water*ceh mcm org xtau pulak*..sana sini org ckap psl air..haish um xde air..sgt bagus!so terpaksa la sya pergi mencari air bersama rakan2..toilet floor dah ad mcm2 bau dah..geli nak masuk...cita2 nak stay kat kolej dis week nak buat assignment, end up mcm nie lar pulak..tpi xpe sya stil bersmngat nk buat..hahahahah..

jalan2 cari air
(eh bukan, ini jlan2 cri barang..he)

Tuesday, February 2, 2010

break the water!

jgn stress cik nurul...tolong jgn...kerja seng je...breath in breath out..huh..cuba bertendang..now focus2..try baca dulu buku itu, membaca amalan mulia n jambatan ilmu*sedapkan hati sendiri*...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!tolong2, xmau buat kerja...xtau nak mula kat mna...

rsa mahu hantuk kan kepala di dinding
(sakit*sob3*)

mari bercuti!

silakan melihat semua hasil tangkapan kami di kuantan*ckit je upload, malas*...best sgt..suka-suka...kami berangkat naik bas 330ptg mara liner..okie boleh tahan cosy sampai tertidur almost 3jam 30minit..hahahaha...so di bawah ini adalah barisan mate2 sya..

cik millow, miss gossip, miss korea, miss cun, encik one, cik mama
(sy nmpak tggi n kurus...miahahaahah)

stay kat kuantan 3hari 2malam...sesampai nya kami di sana ada driver yg menunggu..*wah2 bajet org kaya kuala lumpur*...dah la duk apartment sea view lagi di bukit tembeling resort, memang feeling bercuti2 Malaysia habis...

view dr apartment
(harapan nk tgok sunrise n sunset berkecai)

hhahahaah..next, kami mandi simming pool...gila kan malam2 mandi pool, terus wan demam after tue...kasihan sungguh beliau..after mandi pol bagai konon2 bersiap sedia untuk tidur la tapi of course xtido la kan sebab ada session bergossip...ok lah xde la lma sgt smpai pukul 2pg je kn, sedar diri esok nak meet dengan org port kan..so, pagi2 pukul 8 dah siap...makn mee kari utk srapan, sedap tapi syg nya sya xminat mee kuning*isk2*...

sila lihat cik mama@hannah
(berjaya menggunakan chopstick...hoye2)

kami sampai awal kat port, hebat2..pukul 915 dah smapai, appointment pukul 10..bangaa sebentar.he...jumpa org yg berkenaan, bla..bla...bla..(org tu cerita2)...dlm bilik meeting 2 je dah 1hour..

budak yg concentrate konon nya
(ditugaskan utk merekod..kerja yg berat)

habis cerita2 kami pergi lawatan..owh memg gila, port yg besar..3-4 hours d sna, mereka xletih melyan kami...sgt baik n budiman..sya xbawk kamera, jadi all pic kat sini sya ambil dr camra mate yg lain..lawa kan..bila la sya nk ada dslr..ada sesiapa mahu hadiahkan, sya menanti dgn penuh harapan*cewah, ayat manis*..huhuhuhu

melompat katak
(kanak-kanak riang)

pukul 12 lebih dah habis visit, petg terus kami pergi pantai..weeeeeeehhhooooo..pantai Teluk Cempedak, session melompat2 harus ad la kan..tapi yg sy letak ni lompatan xberhasil, letak sbb comel sgt...perasaan je lebih..

lompatan separuh jadi
(bergaya dengan cermin mata tiruan)

malam smbung mandi pool n sambung gossip2..kali ni punya gossip up to 5 am...nampak je hebat bertahan tapi sbnarnya mata sudah kuyu badan sudah letih..demi gossip ku gagahkan jua..he..esok nya kesan dri tidur lmbat mka bgn pun lmbat..before balik kami sempat la ke east coast mall, sempat juga membeli sehelai dua baju...terbeli xniat pun..he

girls only
(org port sgt baik..thanx)