Wednesday, March 31, 2010

selagi ada masa lapang!

come2 saya buat quick update di kala masa tinggal 3ominit je untuk sleep..otak masih waras, jiwa masih kental tapi mata nak tido..baru je nak start buat thesis, dah nak terlelap..so untuk avoid ketiduran try buat benda lain seperti membaca facebook, mengarang comment dan menulis status baru serta mengasah skill penulisan di blog..tiba2 rasa seperti stay up pun tak berguna coz buat benda yang sangat 'berguna'..hahahahaha*sila gelak kan saya*..tapi still ada markah untuk effort kan???????he

Tuesday, March 30, 2010

46!

aim untuk dikejar..hurmm...boleh ke?nak turun kan 5 je lagi, susah lor..exercise pun malas, makan ikut nafsu...how la..tolong saya mahu pakai baju cantik2!sangat jealous melihat perempuan yang body nya lawa..geram i, peluk kang baru tahu..hahaha*weng2*..but before itu saya nak deal dengan my DD first, nak settle kan dia..first thing first!

budak debab
(tapi comel itu yang penting)

selingan:tadi makan bihun pukul 10pm, so kena tidur 4 jam selepas itu..bila lah nak pukul 2am, mata sudah sepet!

Monday, March 29, 2010

nak jugak buat macam tu!

before grad saya nak do something yang orang selalu cakap saya tak boleh buat..saya tahu saya boleh..termotivated after tengok video..kawan2 tunggu tau, nanti saya buat and tunjuk...*apakah?*..eh janji tak nak update kan..hahahha..okay sekarang saya stop!before that tadi tiba2 tangan gatal terclick you tube and tengok cerita happy tree firends..ini cik cerimanis lah punya pasal, dia yang ajar tengok cartoon itu..spooky cartoon, kejam nak mati..emy the scary girl..hahahaha..dalam ngeri2 tu saya tengok jugak sebab best..sudah berjangkit dengan emy..

video
villain cartoon
(tak cukup umur tak boleh tengok..haha)

Sunday, March 28, 2010

minggu yang bakal mencabar!

rock star v. ustazah
(can't resist athirah!!auwwww)

owh yeah!!!ada dua lagi benda nak buat.one is of course my DD and second one is measurement..wah element kecuakkan sudah datang..takut tapi still boleh surf internet bagai..ish2, not a good example..malas mahu mengupdate diri kerana kerja berlimphan..tapi sekarang sedang mengantuk harus buat sesuatu yang fun supaya tidak ketiduran..last night pergi dinner college and balik around 5 sebab ada session fotography jalanan di luar..sangat seronok!tadi pagi sempat pula berdatingan bersama encik buncit kesayangan untuk recharge kembali energy.bahagia ye!*blushing*..maka akibatnya adalah kaki sangat sakit, tidur sehingga 3 hours lamanya..

Friday, March 26, 2010

i love u DD!

dah nak masuk fasa bercinta dah ni..owh DD dikau lah pujaan hati, siang dan malam ku bakal tak tidur kerana mu..eh macam mana boleh tahu..yelah kau kan nyawa ku kalau tak siap tak grad lah i tahun ini*choiiiiiiii!*...doakan saya berjaya menggoda DD(dissertation) sehabis baik.mahu berjaya sejaya2nya..DD please be nice with me, jangan jual mahal sangat nanti tak ada orang nak..mari lah dekat2, jalan sama2 tidur sama2 makan sama2 main sama2 or even mandi sama2 pun i tak kisah...so everyone, im not available..hati tertaut pada si DD..eh, tiba2 teringat dah lama tak jumpa encik buncit!!!!rindu sudah..he

sayang, nak anak comel macam ni boleh
(gatal*garu2*)

Wednesday, March 24, 2010

berkemas-kemas!

yeah!bukan berkemas untuk lari or pergi somewhere else...jangan takut saya still di Malaysia lagi..cuma mood rajin sudah tiba untuk mengemas bilik yang dah berminggu tidak tersusun..banyak pula kerja yang harus disettlekan bila difikirkan kembali..so maybe dah tak nak sentuh blog for a while*ceh boleh caya ke*..hahahhahha..tengah berusaha mahu menyiapkan my DD dan juga IP..esok nak submit final report untuk IP kat ketua tapi still tak ada idea mahu menggoreng itu ayat..owh idea, sila datang mencurah2 malam ini ye!janji tau!

Tuesday, March 23, 2010

sampai nak muntah dengar!

gambar dicuri dari facebook hani
(boria terakhir budak qs 2nd)

2weeks yang penuh dengan torture..dengan deadline for submisson assignment dekat semua..really memerlukan enthusiasm yang kuat..luckily saya ada very supportive friends...banyak membantu di kala susah, waktu2 macam ni lah kita boleh tengok siapa kawan yang which is a real friend..seriously saya ada perasaan nak give up..hohohoho pressure yang amat sangat..thanx semua, tanpa kamu we couldn't make it like this..even pasukan college kita menang 3rd place sekalipun, saya rasa seperti menang 1st place..tak tahu nak decsribe macam mana*terloncat2 seperti kera*..saya harap everyone satisfied with the result dan saya nak minta maaf kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung..saya bukan seorang leader yang baik, lembut gila macam cacing...

Monday, March 22, 2010

will be back later!

a lot of things going through..sedih happy semua ada..glad that i have chance to handle 19 kepala yg macam2 ragam..fun, tak tipu!

Sunday, March 21, 2010

semua rasa sudah hilang!

lately so busy sampai sekarang tak siap assignment, inikan pula nak buka blog..hye...saya nak balik rumah, itu je yang saya wish..tak tahan la too much pressure to handle..eh why last year saya tak macam ni...gila serabut!huwaaaa...hari ini ada pertandingan boria..aduh2 tak pernah saya secuak dan setakut macam ni..just boleh wish gudluck to all team members, do it your best..saya tak mengharap apa-apa, just enjoy the show..hopefully fikiran saya tak ke laut lagi nanti waktu menari...

Thursday, March 18, 2010

nama dia izafazliha!

no picture la on your besday dari hp i cik iza..sorry sangat..yelah tak sabar nak campak anda kat kolam air yang bersih sesuci embun pagi tu..he..best kan, semoga cik iza akan ingat kami sampai bila2..*sob2*..happy birthday kakak!he..hang kan lagi tua dari aku*dalam dialek utara*..itu je present yang mampu kami beli...ha lagi satu siapa yang nak tolong buat assignment professional practise saya..saya upah, this is for real..call me if anyone interested, i pay for it in term of negotiation basis..no worries!anyone????

ni je gambar hang yang paling sopan
(yang lain gambar hang semua mulut itik..he)

selingan:happy birthday to topex juga, same date with iza...maybe diorang kembar???maybe!

Wednesday, March 17, 2010

stay alert and stay focus!

if nak baca something untuk ulangkaji or nak buat assignment, do it one thing in one time..jangan buat 2 things or 3 things in one time...nanti serabut..dan jangan pikir bukan2, hal2 duniawi yang lain sila lupakan sebentar ye..contohnya nak pergi clubbing malam ni tapi at the same time nak buat thesis..mana masuk weh!!!hahahahaha..baru pergi jumpa lecturer tu yang termotivated sedikit...kejap lagi lupa lah tu..

situasi di dalam class
(jangan ikut contoh)

Tuesday, March 16, 2010

~lalalala~

mengantuk!
perut lapar...krok krek krok krek..why mini mart tak buka..boleh pengsan macam ni...dah nak terlelap balik....nak buat macam mana ni?bertahan!

darah
(pening)

week yang full!

sangat amat busy

Monday, March 15, 2010

tersangat emo!

bengang juga lah dengan perangai lelaki ni..hye macam2..if kita terjumpa dengan lelaki yang easy to handle and negotiate kita beruntung..but if kita jumpa yang ada banyak alasan sedangkan kerja dia apa je pun kita yang sakit hati...hei lelaki itu, aku pun ada kerja aku lah tapi aku buat jugak kerja yang kau suruh bukan nya susah pun..after 15minutes dah siap..i handle dua benda tau tak..its not easy okay..pressure tahu!okie maaf lah bahasa agak kasar, maybe u memang betul2 busy.huh.one week before coming moon memang macam ni, emo terlebih..haha.

selingan: gudluck to paanim dan eming untuk test JPJ esok!chayok2!

Sunday, March 14, 2010

kaki size 3, 4 dan 5!

tension nya saya!bajet nak beli kasut tapi tak ada size inilah akibatnya bila kaki size kecik..kasut tu cantik sangat colour merah menyala!wooohooo, i like it so much and want it so badly!owh kasut kenapa lah size small habis dengan cepat..nak cari di outlet lain pula tapi tak ada masa..huhu..takut sale dah habis..nightmare!kaki kecik sangat pun masalah, besar pun masalah...kasut tunggu saya ye, jangan habis dulu before saya dapat beli kamu..he...esok nak siapkan assignment project management, harap2 bangun awal..

gambar hiasan
(bukan kasut seperti ini)

Saturday, March 13, 2010

esok yang sibuk!

not only esok, esok punya esok pun bakal sibuk..apatah lagi esok punya esok punya esok..saya sibuk sangat sampai nak jerit rasanya..tapi saya sempat tengok movie alice in wonderland and salomon kane..wooohooo, see betapa sibuknya saya..he..tadi dah menyibuk di bilik orang..owh penyibuknya saya..why asyik sebut perkataan sibuk banyak kali...rimas lah kan..ada seminar LI esok, urghhh malas!entry yang entah apa-apa, saja mengadu domba di blog dengan harapan ada orang yang akan buat semua assigment and thesis saya..hahahah..moga-moga bangun pagi-pagi esok semuanya dah siap.huhuhu*perasan ada orang kerdil yang akan tolong buat macam cerita orang kerdil yang tolong buatkan kasut*...muahahahahahahah

Friday, March 12, 2010

dunia dah maju!

serious maju sangat..ada handphone, ada laptop and banyak lagi gadget2 canggih..internet is the most wonderful creature kot..semua ada di hjung jari anda*ala-ala iklan*..he..actually saya nak cakap saya dah maju..saya dah ada CBOX!!!!maju kan saya..kan..kan..bangga tu, akhirnya selamat benda itu diinstall..banyak kali jugak la pikir nak install ke tak..takut page ni berat walaupun tak ada iklan di mana2 and tak ada lagu*sob2*..plus takut serabut nanti tak comel pula blog ni..he..so kalau mahu comment secara instant, sila la meninggalkan jejak anda di situ..ceh, orang dah lama la ada chat box, anda baru nak ada..ketinggalan betul saya ni kan tapi saja nak kecoh2..suka suki!

muka happy tak ingat
(abaikan)

Wednesday, March 10, 2010

OoO we're in trouble!

lately, ada banyak works yg harus disettlekan...berat sudah mata memandang assignment yang menggunung plus my DD lah kan...now project sana sini..ceh, macam minister pula..he..harus take some action untuk menyelesaikan nya..okies one by one darling..wish me luck..jelous tengok orang dah start buat assignment..sila wake me up!

mengantuk sudah
(bagi saya renjatan untuk membulat kan mata)

Tuesday, March 9, 2010

nenek ku seorang queen!

itu nenek saya, cun kan*bodek2*...biasalah like nenek like cucu..hahahahahahah..dalam system hierarki keluarga Quantity Surveying UM batch 2007/2008, insan di atas memegang title nenek...sebab beliau terpilih adalah kerana kepetahan beliau membebel..tak boleh lawan sampai pening anak-anak, cucu and cicit nak melayan kerenah beliau...nenek2*mengeluh*..malam itu malam qs nite terakhir kami sambut bersama...huhuhuhuhu..sedih mengenangkan diri yang sudah tua, final year sudah..

theme for that nite ialah movie star and rock star..puas kami mencari di celah-celah mana untuk dapat kan baju ni semua..at the end semua orang look completely fabuluos..my baju murah je tak sampai rm20 pun..wajib save budget untuk mengharungi semester last...so here the result..gambar hasil tangkapan hp je, xbanyak..if nak tengok lagi yang lain, click ini ya..just enjoy the pic okay!

vogue gitu cik liana

bollywood star

avril lavigne terlampau..awwwww

rock star jalanan

kami juga ada buat suprise for that night untuk cikgu kami..dia nak something different this year..so kami buat performance ala-ala teater muzikal..yes, memang different pun and crowd pun suka..tapi bukan hanya kami je yang ada suprise malah that cikgu pun pandai buat suprise..terkejut i tau!..to sum up, saya pasti merindui rakan-rakan qs sekalian~with love~

Saturday, March 6, 2010

siput yang menangis!

comel je siput nangis..tak lah buruk mana pun..kikikikiki..cerita dah lama, sila baca dengan tekun..ada kempan derma darah kat kolej hari itu sempena birthday kolej..so niat di hati nak menderma lah kan, setelah sekian lama berhajat tetapi terbantut..saya dah pernah derma dah darah, lama dulu way back in 2006..huh lama tu..zaman-zaman budak baru capai umur 18, macam-macam nak di try nya...termasuklah menderma darah..dah tu semua sahabat handai pergi derma tak kan lah tak nak kan..macam best je tengok orang cucuk-cucuk*ini first impression sebelum pergi*..

hati mahu berkobar-kobar, muka maintain kecomelan sentiasa...hahahhahaahaha..niat at first memang nak try je, nekad gila no turning back lah..cewah!...sampai je memang ramai lah kan, beratur panjang..masa ni okie lagi, sampai dah nak check semua, rasa nak pergi toilet lah pulak..buang pape yang patut..takut kot, macam nak kahwin pun ada*yeke rasa nak kahwin macam ni*..he..tu kisah 4tahun lalu..so tahun ni diberi peluang nak menderma lagi..waktu 1st year kat um tak didedah kan sangat dengan derma darah ni, second year tak lepas sebab i coming moon...

this year okie la semangat dah ada, tiba kat kaunter timbang tu tak lepas..bukan sebab berat tak cukup, memang terlebih cukup dua kali ganda...hahhahaha..tak lepas sebab makan paracetamol malam sebelumnya..demam pulak tu..so it's a no for me..tapi tak apa lah kan, tak ada rezeki..lagipun still trauma dengan first experience dolu2, hampir nak pengsan after derma..tu lah orang suruh rehat nak jugak jalan..amik kau nak pengsan, nasib sempat diselamatkan..

maka dengan ini, saya just tengok and teman je lah kawan-kawan yang lain pergi menderma..ada yang first experience, ada yang second and ada yang third times...hebat mereka semua ni..saya?..xhebat langsung..tengok darah pun ngilu..apa jenis manusia la!hihihihi...mari kita layan je gambar kat bawah ni..malas nak tulis lagi, penat okie...

yana paling steady n paling cepat darah keluar
(banyak darah telah disumbangkan)

ain derma tak sampai suku sebab dah pening
(ada ke patut dia tanya nurse terima tak darah tu sebab sikit sangat..he)

ni lah cik hanim siput
(kikikiki)

muka control tak sakit masing-masing
(ampun cik hanim..he)

yang mana satu idaman kalbu!

nak tulis cerita nenek ku seorang queen ke cerita cikgu ku lelaki kasanova or cerita siput yang menangis...ha pilih2..tak ada idea nak tulis thesis tapi ada banyak idea nak write in blog, macam mana tu?hye...demam masih menghantui diri..tadi pergi klinik kat 12th, tak tahu rupanya weekend klinik tu tututp..aiyoyoyo..so terpaksa lah pergi ke PPUM(pusat perubatan universiti malaya)..

nasib baik naik kereta kalau jalan kaki mahu pengsan setengah jalan..pagi-pagi yana dah mesej tanya nak pergi klinik tak sebab dia pun demam sama...maybe dia tejangkit dari saya..itu lah siapa suruh peluk-peluk i, kan dah kena infection..hahahahaahahahah*gelak kuat-kuat sampai satu floor dengar*..first time pegi check kat PPUM..takut sangat, dah la masuk bangunan trauma dan kecemasan..memang trauma lah i..

ahhh, ada banyak ubat yang kena makan tapi doktor kata saya tak demam..tak demam tapi bagi banyak ubat macam demam teruk..eh, memang teruk!kenapa doktor tak bagi je mc untk next week terus...boleh la skip class...yahhhoooo*mengigau*...

Thursday, March 4, 2010

saya demam!

bila demam nak buat pape pun rasa sangat lah tak best..haishh...dugaan!niat di hati mahu stay weekend ni di college untuk buat kerja..adakah saya demam rumah a.k.a homesick...

♫♪oh ayah oh ibu dengar lah rintihan dan luahan anak mu yang dahaga kasih♫♪ ~lalallalalalla~

wah syahdu sekali nyanyian ku..huk2..maaf entry ini ditulis sambil terbatuk2 and termeleleh hingus maka isi kandungan adalah ke laut sudah....owh, tak boleh lama-lama menghadap blog kerana my DD dah tunggu nak date..argggggghh, makin demam lah nampaknya..

congratz to cik iza and cik hanim kerana berani!
(ini akan di update later if rajin..he)

it's just not my day!

my cover hp hilang!huwaaaaaaaaaaaaaaaa...sedih.kenapa jadi macam ni..hp saya jatuh waktu nak bayar autopay malam tadi, lepas dinner kat mid...sedih sangat..selepas hp tu jatuh, then saya ambil seperti biasa..after we are moving back, baru terperasan yang cover dah tercabut..aiyo..berangan lah tu kan sampai cover hilang pun tak perasan or adakah hp ini memberi kan sign bahawasanya dia mahu diganti dengan iphone?..*dalam mimpi lah*hahahahahahahahahah...sayang dengan hp ni, sekarang dia dah togel..dah tak pakai baju dah hp ni..kesian, ada sesiapa nak derma kilat kat saya??????

beberapa minit before cover tercabut
(in memory)