Saturday, August 21, 2010

pergi~~~

Bulan 1 tahun 2010 dulu, terkedek2 pergi taman keramat permai hantar cover letter untuk intern. Before tu ada 2 options tak tahu nak pilih company mana. Tapi entah kenapa hati ni nak juga intern kat company yang dekat dengan rumah. Serius sangat2 bersyukur kerana membuat pilihan itu. Mula2 masuk terkejut, kenapa lah bos macam ni tanya2 macam lecturer. Tak puas hati masa tu sebab malas nak baca buku. Biasalah budak2 baru nak up kan, tak puas itu tak puas ini. Rasa takut bila bos ada kat sebelah nanti mesti dia tanya soalan, masa tu mana suka jawab soalan ni.

Kalau tak dapat jawab mesti kena perkataan ni, "tengkorak kamu". Mula2 dengar memang makan dalam lah kan. apa lah bos ni cakap macam tu kan, i touching tahu!. waktu first time pergi site bulan pertama intern, ambil gambar pun kena komen. hati dah geram dah, apa ni apa salah saya! tak sanggup lah i, cepat lah habis 3months dah tak mahu lagi asyik kena komen je kan. Bila dah lama2 bersama bos baru lah paham cara dia bekerja. Daripada nak cepat habis intern bertukar jadi nak lambat habis. ye dulu saya merungut sebab allowance sikit, dah lama2 saya sedar segala ilmu yang dicurahkan oleh bos saya lebih beharga dari wang ringgit. tak ternilai harganya.

Terima kasih SR HAJI MEOR AMIR HAMZAH. andalah guru, mentor, supervisor and bos yang paling baik dan best yang pernah saya ada.. bagi saya arwah dah mcam ayah dah, ingat lagi all the best and great memories dengan dia. Allah lebih menyayangi arwah. semoga beliau ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman dan dicucuri rahmat.amin. okie lah tak boleh sedih2 nanti tak tenang arwah kat sana. post ini sekadar nak bercerita tentang kebaikan tuan haji, orang yang saya hormati. saya bangga jadi anak murid aji!.~al-fatihah~

1 comment: